שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה צמחונית / אנה וגנר

מדובר בהתעסקות די ממושכת. ראשית כדאי להכין את המלוי. הלזניה שלנו תהיה אדומה – ירוקה, ובין עלי הלזניה ינוחו שכבות של תרד וגבינה ושכבות של רוטב עגבניות. השכבה העליונה תהייה עשוייה עיגולי מוצרלה, ומעליה – רוטב בשמל.


חומרים
2 חבילות דפי לזניה במשקל 250 גרם כל אחת
2 קופסאות עגבניות מרוסקות מאיכות טובה (בערך 600 גרם כל אחת)
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף רוטב פסטו או 20 עלי ריחן קצוצים דק
1 קילו תרד טרי, שטוף היטב ומנוקה מחול
250 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
1/4 כוס שמן זית
3 כדורי גבינת מוצרלה טרייה
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
2 כוסות חלב
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מילוי תרד וגבינה: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים בצל קצוץ אחד במחצית כמות השמן. דוחסים לתוך ההסיר את התרד, ממליחים ומפלפלים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש, ונותנים לתרד להזיע בסיר עד שהוא מתרכך, בערך 5-6 דקות. מסננים מן הנוזלים וקוצצים את התרד כך שמתקבלת עיסה נאה של תרד ובצל. מניחים לה להתקרר מעט ומוסיפים לעיסה את גבינת הקשקבל במגוררת. מערבבים. אפשר להוסיף גם שתי ביצים, אבל לא מוכרחים.
  2. רוטב עגבניות: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים את הבצל השני בשמן הנותר, מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים – וכשהשום מתחיל להעלות ניחוח, מוסיפים את תכולת קופסאות העגבניות. לא שאנחנו אוהבים אוכל מקופסאות, אבל אלה פשוט טעימות יותר ברוטב. מה לעשות. מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל, פסטו או עלי ריחו, מביאים לרתיחה, מוסיפים כוס מים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-40 דקות בסיר לא מכובה, לצמצום הרוטב. בוחשים מדי פעם בכף עץ.
  3. רוטב בשמל: במחבת כבדה, רצוי טפלון, ממיסים את החמאה ומקפידים שלא תיחרך. זורים את הקמח לתוך המחבת ומערבבים היטב, שלא יווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, בוחשים היטב, מבשלים על להבה נמוכה בערך 5 דקות. בוזקים מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון ממעל.
  4. לזניה: לבשל לפי ההוראות על גבי הקופסה, אך להקפיד ולהוסיף מעט שמן למים הרותחים, כדי שהעלים לא יידבקו. בתום הבישול, מסננים ומסדרים את העלים על מגבת מטבח נקייה ולחה. יש במעדניות ובמרכולים גם דפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל: בדקנו אותם, והם ממש בסדר.
  5. מעשה המרכבה: מחממים את התנור ל –180 מעלות. משמנים תבנית רבועה או מלבנית חסינת חום, מצטיידים במכחול עבה, טובלים אותו ברוטב בשמל ומורחים שכבה דקה שלו על קרקעית התבנית. ממלאים בשכבת עלי לזניה ומקפידים שלא יווצרו חורים בין העלים. שוטפים את המכחול, טובלים ברוטב עגבניות ומורחים שכבה נדיבה שלו על עלי הלזניה. שוב משטחים שכבת עלים, ומעליה מפזרים בנדיבות שכבה של תרד. שוב עלים, שוב שכבת תרד, שוב עלים, שוב שכבה דקה של רוטב עגבניות. חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות עגולות דקות ומסדרים מעל לשכבת העגבניות. מעל לכל המבנה המפואר, טובלים שוב את המכחול הנקי בבשמל ומסיימים בשכבת רוטב בשמל שתכסה היטב את הכל. עוטפים בנייר כסף ומשגרים לתנור. אופים 25 דקות, מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים עוד 4-5 דקות. בתיאבון.
חזרה