שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת היער השחור


חומרים
1/8 2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
3/4 כוס אבקת קקאו
1.5 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן צמחי
2 כפיות תמצית וניל
500 גרם דובדבנים משומרים, מגולענים
1 כוס סוכר
1/4 כוס קורנפלור
3 כוסות שמנת מתוקה
1/3 כף סוכר
אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים שתי תבניות אפייה קפיציות בקוטר 24 ס"מ.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, שתי כוסות הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים את הביצים, החלב, השמן וכפית אחת של תמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבניות האפייה.
  3. אופים בתנור 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומקררים 10 דקות. משחררים את דפנות התבניות ומעמידים בצד עד שהן קרות לגמרי.
  4. מסננים את הדובדבנים ומשאירים בצד 1/2 כוס מהמיץ. מערבבים את הדובדבנים, המיץ, הקורנפלור וכוס הסוכר בסיר קטן. מבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתעבה. מוסיפים כפית תמצית וניל ומצננים.
  5. מערבבים את השמנת המתוקה עם 1/3 כף סוכר ומקציפים.
  6. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגות לחצי, לרוחבן. מפוררים חצי אחד מהעוגה לפירורים ושומרים בצד. שמים בצד גם 1.5 כוסות קצפת שימשו מאוחר יותר לציפוי העוגה.
  7. מניחים שכבה אחת של העוגה על צלחת הגשה. מורחים כוס אחת של קצפת ומעליה 3/4 כוס של דובדבנים. מניחים מעל עוד שכבת עוגה וחוזרים על הפעולה, מכסים בשכבת העוגה השלישית.
  8. מצפים את העוגה בקצפת ששמרנו במד. מצפים את הדפנות בפירורי העוגה. מורחים את מה שנשאר מהדובדבנים על גג העוגה.





חזרה