שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה דניס ברוטב ירוק / אנה וגנר

הכנות ראשונות: מבקשים מאיש הדגים לפרק לכם את הדניס לפילטים כמספר הסועדים, פלוס שניים עד ארבעה, למקרה שאחד הפילטים מתפרק קצת בבישול. לא אוהבים דניס? אפשר גם פילה לוקוס או פארידה, או פרוסות מן הדגים הללו. אפשר גם נסיכת נילוס. אבל תעשו טובה: רק לא קרפיון.


חומרים (8 מנות)
8 פילטים של דניס, לוקוס או פארידה
8 צרורות בצל ירוק
2 צרורות כוסברה טרייה
2 צרורות פטרוזיליה טרייה
4 בצלים גדולים
8 עגבניות ירוקות- ואם אין, אז 4-5 אדמדמות בהירות
ראש שום לא גדול
2-3 לימונים
שמן רגיל
טבסקו
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את הבצלים הירוקים וקוצצים אותם דק, כלומר – לטבעות בעובי חצי סנטימטר. זורקים לסיר רחב ושטוח עם מכסה תואם.
  2. שוטפים וקוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה, וגם אותה זורקים לסיר. קולפים ראש שום. 10 שיניים קוצצים דק ומשליכים לסיר, ואת השאר מניחים בצד, כי הן עוד יועילו לנו בהמשך. 
  3. קוצצים את הבצל היבש ממש דק, ואת העגבניות חוצים וחותכים כמו לסלט קטן. גם אלה הולכים לסיר. סוחטים מיץ מן הלימונים ושופכים מעל לתערובת הירוקה.
  4. מודדים שליש כוס שמן, מוסיפים לתערובת, מערבבים יפה, מוסיפים מלח – בערך כפית, אחר כך תטעמו ותחליטו אם צריך עוד – פלפל שחור גרוס טרי וכפית טבסקו.
  5. שופתים את הסיר על הכיריים, מעל ללהבה גבוהה, מערבבים את תכולת הסיר עד שהירוקים שבו מתחילים להזיע. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות. מתקבל רוטב סמיך ובעל גוף: טועמים לתיקון התיבול, ואם חמוץ מדי, כפית סוכר תועיל.
  6. את הרוטב אפשר להכין יום לפני הארוחה. הוא משתבח בשהייה במקרר. לפני שהאורחים מתיישבים לשולחן, מחליקים לתוך הסיר את הפילטים, שופתים על להבה בינונית, מכסים ומבשלים 10 דקות. מורידים מכסה, הבית מתמלא בניחוחות עשבי תיבול אביביים, ומבשלים עוד 5 דקות לכל היותר. גמרנו.
  7. מוציאים את הפילטים מן הסיר בזהירות, בעזרת מרית מתכת, ודואגים שכל סועד יקבל גם 2-3 כפות רוטב לפחות.
חזרה