שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קניידלעך ורודים / אנה וגנר

וידוי תחילה: כל מתכוני הקניילעך שניסיתי בחיי הסתיימו בכדורים אפורים ונוקשים שהיו ראויים לשימוש רק לפיזור הפגנות. הם גמרו את חייהם בפח, ובערבו של חג הייתי שועטת למכולת וקונה שקיות של אבקת קניידלעך מוכנים מתוצרת תלמה. הו, כדורים אווריריים, נימוחים, בהירים כענני-אביב ויפים כמותם! כמה נאים היו, ואילו מחמאות הפיקו! אז מה אם לא גיליתי את חטאי לאיש: הרי כולם נהנו. במיוחד מן הנופך היצירתי, שכן הוספתי לאבקה, אחרי מילוי הוראות ההכנה על פי הכתוב על הקופסה, קצת פטרוזיליה או עירית קצוצה, אבל השנה אני הולכת להתפרע. יהיו קניידלעך ורודים, ואם יהיה לי אומץ, הם גם יצופו במרק ורוד.


חומרים
2 שקיות אבקת קניידלעך של תלמה
4 ביצים
1 בטטה בינונית
אופן ההכנה
  1. מקלפים ומבשלים את הבטטה במי מלח עד שהיא רכה מאד.
  2. מכינים את עיסת הקניידלעך על פי ההוראות. מועכים את הבטטה היטב עד שמתקבל פירה רך בלי שום גושים. מערבבים לתוך עיסת הקניידלעך וממשיכים לבשל לפי ההוראות, במים רותחים ולא במרק. חבל על המרק: אחרי שקניידלעך התבשלו בתוכו, הוא עוטה עכירות מסויימת של מי ספונג'ה.
חזרה