עוגת אגוזים לפסח
/ מירי
עוגה פשוטה וטעימה לפסח, בלי הרבה קישקושים!
|
חומרים
|
200 גרם שוקולד מריר |
100 גרם מרגרינה |
100 גרם חמאה |
מעט תמצית וניל |
1 כף ליקר או קוניאק |
6 ביצים |
50 גרם אגוזי מלך קצוצים |
3/4 כוס סוכר |
5 כפות קמח מצה |
3 כפיות אבקת אפייה |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד המרגרינה והחמאה בקערה מעל סיר אדים (באן מרי). מצננים מעט.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
- מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחמאה. מוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים ושמים כוס אחת מהתערובת בצד.
- מוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים. מערבבים את קמח המצה עם אבקת אפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
- יוצקים את העוגה לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ואופים בתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומצננים. כשהעוגה קרה, יוצקים עליה את כוס התערובת ששמרנו בצד.
|
חזרה |