שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אגוזים לפסח / מירי

עוגה פשוטה וטעימה לפסח, בלי הרבה קישקושים!


חומרים
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
100 גרם חמאה
מעט תמצית וניל
1 כף ליקר או קוניאק
6 ביצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
3/4 כוס סוכר
5 כפות קמח מצה
3 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את השוקולד המרגרינה והחמאה בקערה מעל סיר אדים (באן מרי). מצננים מעט.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  4. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחמאה. מוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים ושמים כוס אחת מהתערובת בצד.
  5. מוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים. מערבבים את קמח המצה עם אבקת אפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
  6. יוצקים את העוגה לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ואופים בתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים. כשהעוגה קרה, יוצקים עליה את כוס התערובת ששמרנו בצד.
חזרה