שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז ירוק / הדי שרון


חומרים
2 כוסות אורז פרסי לבן
2 כפות שמן זית
2 כוסות תרד קצוץ
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה
  1.  שמים את האורז במסננת ושוטפים מתחת למי ברז קרים עד שהמים הופכים שקופים לגמרי. 
  2. מחממים את השמן בסיר קטן (כדאי טפלון) ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז מתייבש. מוסיפים מים (בגובה של כחצי מ"ס מעל האורז), מלח, תרד ועשבי תיבול הקצוצים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים על אש מזערית כ- 15 דקות. 
    מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד כ- 10 דקות בלי להסיר את המכסה.
  3. לפני ההגשה מערבבים את האורז במזלג, וכדאי לערבב פנימה 2 כפות שמן-זית.
חזרה