שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוסבוקו טלה ביין ועדשים / חנוך בר שלום


חומרים
1/2 1 ק"ג אוסבוקו טלה חצויים לשניים
1/2 ק"ג עדשים (עדיף שחורות) שהושרו במים למשך 4 שעות
5 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות קטנות
3 כפות קמח
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כוס יין פורט או יין מתוק אחר
3 כוסות ציר ירקות או מים
3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
1 כף גרגרי כוסברה
1/2 כוס עלי ריחן או אורגנו טריים
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1.  מחממים את השמן בסיר כבד, מקמחים את הבשר ומשחימים. מוציאים את הבשר ושומרים בצד. 
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה, ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את היינות והציר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבשר, העגבניות וגרגרי הכוסברה, ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש. מבשלים עם מכסה סגור במשך שעה וחצי.
  3. מוסיפים את העדשים ומבשלים שעה נוספת. מוסיפים את הריחן, בודקים שוב את התיבול ומכבים את האש.

חזרה