שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז עם בצל ירוק וזיתים


חומרים
1 לימון
1.5 כוסות אורז לבן ארוך
3 כוסות מים
1.25 כוסות בצל ירוק קצוץ
1 כפית מלח
1/3 כוס זיתים שחורים (רצוי קלמנטה), מגולענים וקצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. בעזרת קולפן ירקות, קולפים מהלימון רצועות דקות של קליפה צהובה.
  2. מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עד שהוא מתרכך, בערך 2 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את המים, האורז, המלח וקליפות הלימון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים התאדו והאורז רך (בערך 20 דקות).
  4. מוציאים את קליפות הלימון. מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים, מערבבים, מכסים ומעמידים בצד ל5- דקות.
    מעבירים לקערה ומגישים

חזרה