|
|
|
|
אורז עם בצל ירוק וזיתים
|
חומרים
|
1 לימון |
1.5 כוסות אורז לבן ארוך |
3 כוסות מים |
1.25 כוסות בצל ירוק קצוץ |
1 כפית מלח |
1/3 כוס זיתים שחורים (רצוי קלמנטה), מגולענים וקצוצים |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- בעזרת קולפן ירקות, קולפים מהלימון רצועות דקות של קליפה צהובה.
- מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עד שהוא מתרכך, בערך 2 דקות.
- מוסיפים לסיר את המים, האורז, המלח וקליפות הלימון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים התאדו והאורז רך (בערך 20 דקות).
- מוציאים את קליפות הלימון. מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים, מערבבים, מכסים ומעמידים בצד ל5- דקות.
מעבירים לקערה ומגישים
| חזרה | | |