שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז עם זעפרן והל


חומרים
3 כפיות חמאה
1/4 כוס צנוברים
1/2 כוס בצל סגול קצוץ
1 כוס אורז בסמטי (או אורז ארוך אחר)
1/2 1 כוסות מים
2 כפות צימוקים
1 כפית סוכר
3/4 כפית מלח
1/4 כפית חוטי זעפרן מעוכים
1/4 כפית הל טחון
אופן ההכנה
  1.  ממיסים כפית חמאה במחבת קטנה, מעל להבה נמוכה. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהם זהובים. מצננים. 
  2. ממיסים את שתי כפיות החמאה שנותרו בסיר בינוני, מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד שתי דקות.
  3. מוסיפים לסיר את המים, הצימוקים, הסוכר, המלח, הזעפרן והקינמון. מביאים לרתיחה. מורידים את האש, מכסים, ומבשלים עד שהאורז רך והמים התאדו (בערך 15 דקות).
  4.  מורידים מהאש, מעמידים בצד ל 10 דקות כאשר הסיר עדיין מכוסה. מוסיפים את הצנוברים ומגישים.

חזרה