|
|
|
|
אורז עם זעפרן והל
|
חומרים
|
3 כפיות חמאה |
1/4 כוס צנוברים |
1/2 כוס בצל סגול קצוץ |
1 כוס אורז בסמטי (או אורז ארוך אחר) |
1/2 1 כוסות מים |
2 כפות צימוקים |
1 כפית סוכר |
3/4 כפית מלח |
1/4 כפית חוטי זעפרן מעוכים |
1/4 כפית הל טחון |
אופן ההכנה |
- ממיסים כפית חמאה במחבת קטנה, מעל להבה נמוכה. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהם זהובים. מצננים.
- ממיסים את שתי כפיות החמאה שנותרו בסיר בינוני, מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד שתי דקות.
- מוסיפים לסיר את המים, הצימוקים, הסוכר, המלח, הזעפרן והקינמון. מביאים לרתיחה. מורידים את האש, מכסים, ומבשלים עד שהאורז רך והמים התאדו (בערך 15 דקות).
- מורידים מהאש, מעמידים בצד ל 10 דקות כאשר הסיר עדיין מכוסה. מוסיפים את הצנוברים ומגישים.
| חזרה | | |