שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אגסים שיכורים / אנה וגנר


חומרים (15 מנות)
אגסים גדולים בשלים ומוצקים כמספר הסועדים, פלוס עוד כמה, שיהיה.
1/2 כוס סוכר
1 בקבוק יין לבן חצי יבש
2-3 מקלות קינמון
10 פרוסות של שורש ג'ינג'ר טרי
1 לימון
1/2 כוס ברנדי או קוניאק מאיכות טובה
אופן ההכנה
1. קולפים את האגסים אך לא מסירים את העוקצים שלהם. מאשפזים בסיר רחב ושטוח. זורים את הסוכר. חוצים את הלימון וסוחטים אותו לתוך הסיר. שופכים לתוכו את תכולת בקבוק היין והברנדי. מוסיפים לסיר את מקלות הקינמון פרוסות הג'ינג'ר, כל אחת בעובי מילימטר ובקוטר של מטבע של עשרה שקלים.

2. מביאים לרתיחה על אש גדולה, מסירים קצף, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים בערך 20 דקות, עד שהאגסים רכים אבל לא מחיתיים. מקררים ומאשפזים במקרר.

חזרה