|
|
|
|
ציר דגים
/ אנה וגנר
|
חומרים
|
3 ראשי קרפיון ו-3 זנבות וגם אידרות, שטופים היטב |
8 כוסות מים |
3 בצלים גדולים |
6 גזרים יפים, קלופים |
2 שיני שום בקליפתן |
1 כפית סוכר |
מלח לפי הטעם |
3-4 גרגירי פלפל אנגלי |
10 גרגירים שלמים של פלפל שחור |
2 עלי דפנה |
3-4 גבעולי סלרי אמריקני |
אופן ההכנה |
- משליכים את כל הכבודה לסיר רחב מאד ולא עמוק במיוחד, מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר ממעל, מנמיכים להבה ומבשלים כ – 30 דקות.
- מסננים במסננת, מחזירים את הנוזל לסיר ומצמצמים, על להבה בינונית, עוד 10-15 דקות. נפטרים מכל חומרי הציר. אם מכינים גפילטע פיש, שומרים את הגזרים לקישוט.
| חזרה | | |