שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קניידלעך / נורית

החומרים מספיקים ל 25 יחידות. את המתכון נתנה לי סבתא דוז'ה מחולון.


חומרים
1 כוס קמח מצה
1.25 כוסות מים רותחים +1 כף אבקת מרק עוף פרווה
3 כפות שמן
2 כפות יין יבש
1/2 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
4 ביצים גדולות (מס' 3)
אופן ההכנה
  1. בקערת מיקסר מערבבים את קמח המצות והמים הרותחים עם אבקת המרק, מקררים מעט ומוסיפים את יתר החומרים כשהביצים בסוף נכנסות אחת אחת. מתקבלת עיסה חלקה. מאחסנים את העיסה במקרר למשך שעתיים (לפחות).
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח או עם כף אבקת מרק פרווה. צרים כדורים בקוטר של כ 2 ס"מ זורקים לתוך המים הרותחים את הכדור כשכל הכדורים צפים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשרים דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת. מגישים בתוך מרק או כתוספת בתוך רוטב.
חזרה