שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבד אווז מבושל בשומן אווז, יין ובצל / משה פרידמן


חומרים
1 כבד אווז במשקל 800 גרם (ניתן לצלות את הכבד על האש, מטעמי כשרות)
800 גרם שומן אווז
1 בקבוק יין מתוק משובח (כמו פורט)
3 בצלים קלופים וחתוכים לטבעות
אופן ההכנה
  1. מניחים את שומן האווז, היין והבצל בסיר עמוק ומביאים לרתיחה. 
  2. שמים את כבד האווז בסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מבשלים בסיר חצי מכוסה כ - 35 דקות. מוציאים את הכבד בזהירות מהסיר ומניחים בקערה עמוקה. ממשיכים לבשל את השומן על אש גבוהה, עד שכל הנוזלים מתאדים. יוצקים את השומן על הכבד ומצננים במקרר 24 שעות לפחות.
  3. אופן ההגשה: חוצבים בתוך השומן ומוציאים את הכבד. מורחים את השומן על פרוסת לחם שחור טרי, מניחים עליו פרוסות כבד ומטבלים במלח.

חזרה