|
|
|
|
כבד אווז מבושל בשומן אווז, יין ובצל
/ משה פרידמן
|
חומרים
|
1 כבד אווז במשקל 800 גרם (ניתן לצלות את הכבד על האש, מטעמי כשרות) |
800 גרם שומן אווז |
1 בקבוק יין מתוק משובח (כמו פורט) |
3 בצלים קלופים וחתוכים לטבעות |
אופן ההכנה |
- מניחים את שומן האווז, היין והבצל בסיר עמוק ומביאים לרתיחה.
- שמים את כבד האווז בסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מבשלים בסיר חצי מכוסה כ - 35 דקות. מוציאים את הכבד בזהירות מהסיר ומניחים בקערה עמוקה. ממשיכים לבשל את השומן על אש גבוהה, עד שכל הנוזלים מתאדים. יוצקים את השומן על הכבד ומצננים במקרר 24 שעות לפחות.
- אופן ההגשה: חוצבים בתוך השומן ומוציאים את הכבד. מורחים את השומן על פרוסת לחם שחור טרי, מניחים עליו פרוסות כבד ומטבלים במלח.
| חזרה | | |