שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טמפורה ירקות / דליה פן-לרנר

הטמפורה היפנית היא היהלום שבכתר הבלילות. זהו ציפוי דקיק ושקוף שמתנפץ בפה. הבלילה מתאימה גם לציפוי נתחי דגים ופירות-ים.


חומרים
לבלילת טמפורה:
150 גרם קמח
1 כוס מי סודה קרים מאוד (250 מ"ל)
1/2-1/4 כפית מלח
1 חלמון ביצה או ביצה שלמה (לא חובה)
הירקות:
נתחי אספרגוס
פרוסות בצל
שעועית ירוקה
קישואים
גזר
חצילים
פרוסות בטטה
פרוסות עבות של פלפל ירוק
להגשה:
רוטב סויה
ג'ינג'ר טרי
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבלילה: מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה. לא בוחשים יותר מדי, הבלילה לא צריכה להיות חלקה לגמרי וממש לא יפריעו קצת גושים. מעמידים בצד לכמה דקות. 
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים בבלילה כמה פרוסות ירק בכל פעם, מנערים מבלילה מיותרת, ומכניסים פרוסה פרוסה, רצועה רצועה, לשמן החם. מטגנים עד שהציפוי פריך וזהוב בהיר.
  3. מוציאים עם כף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד, בליווי רוטב סויה עם ג'ינג'ר טרי מרוסק.

חזרה