טמפורה ירקות
/ דליה פן-לרנר
הטמפורה היפנית היא היהלום שבכתר הבלילות. זהו ציפוי דקיק ושקוף שמתנפץ בפה. הבלילה מתאימה גם לציפוי נתחי דגים ופירות-ים.
|
חומרים
|
לבלילת טמפורה: |
150 גרם קמח |
1 כוס מי סודה קרים מאוד (250 מ"ל) |
1/2-1/4 כפית מלח |
1 חלמון ביצה או ביצה שלמה (לא חובה) |
הירקות: |
נתחי אספרגוס |
פרוסות בצל |
שעועית ירוקה |
קישואים |
גזר |
חצילים |
פרוסות בטטה |
פרוסות עבות של פלפל ירוק |
להגשה: |
רוטב סויה |
ג'ינג'ר טרי |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבלילה: מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה. לא בוחשים יותר מדי, הבלילה לא צריכה להיות חלקה לגמרי וממש לא יפריעו קצת גושים. מעמידים בצד לכמה דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים בבלילה כמה פרוסות ירק בכל פעם, מנערים מבלילה מיותרת, ומכניסים פרוסה פרוסה, רצועה רצועה, לשמן החם. מטגנים עד שהציפוי פריך וזהוב בהיר.
- מוציאים עם כף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד, בליווי רוטב סויה עם ג'ינג'ר טרי מרוסק.
|
חזרה |