שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוגעלך / ynet


חומרים
3 כוסות קמח
30 גרם שמרית + 3 כפות מים חמים
1/2 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה או חמאה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
מעט מלח
מים קרים
למילוי:
מעט חמאה מומסת
1 כף קקאו
1 כף קינמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שוקולד מגורר
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. מערבבים בכוס את השמרים עם המים החמים ועם שתי כפות סוכר ומעמידים בצד עד שהתערובת תופחת.
  2. שמים את כל חומרי הבצק בקערה, מוסיפים את תערובת השמרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מידי ולא מתחבר, מוסיפים מעט מים קרים. חשוב לא ללוש את הבצק יותר מידי.
  3. מכניסים את הבצק למקרר לשעתיים לפחות.
  4. מחממים תנור ל 230 מעלות צלזיוס.
  5. מערבבים את כל חומרי המילוי מלבד החמאה והביצה.
  6. מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים כל חלק לעיגול. מברישים את העיגולים בחמאה המומסת ומפזרים מעל את המילוי.
  7. חותכים כל עיגול לשמונה משולשים (או יותר), ומגלגלים לרוגעלך (מהצד הרחב לצד הצר). מורחים מעט ביצה למעלה, מסדרים בתבנית אפייה משומנת ואופים עד שהם מזהיבים.

חזרה