שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קנולי / משי גולדמן

קנולי הוא קינוח איטלקי. הוא מורכב מגלילי בצק מטוגנים וממולאים בגבינת ריקוטה. להכנת קנולי תזדקקו לגלילי מתכת מאורכים בקוטר 3/4 1 ס"מ. אפשר לקנות אותם בחנויות מקצועיות לכלי בישול, או לאלתר ממה שיש בבית. החומרים יספיקו ל 16-18 קנולי.


חומרים
למילוי:
750 גרם גבינת ריקוטה
1.25 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס קליפות לימון או תפוז מסוכרות, קצוצות
1/4 כוס שבבי שוקולד מריר
לקנולי:
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3 כפות חמאה
2 ביצים
2 כפות חומץ
2 כפות מים קרים
1 חלבון
שמן לטיגון עמוק (לא שמן זית)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
  1. מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה, הסוכר, תמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קליפות הלימון או התפוז ושבבי השוקולד. מאחסנים במקרר.
  2. מכינים את הבצק: רצוי להכין במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון. מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון והקמח. מוסיפים את החמאה מעבדים עד לקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד.
  3. מערבבים את המים והחומץ ומוסיפים לבצק כף אחת בכל פעם. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  4. גוזרים מקרטון צורת אליפסה באורך 15 ס"מ וברוחב 10 ס"מ. מרדדים את הבצק לעובי של 1/4 ס"מ. בעזרת אליפסת הקרטון וסכין חדה, חותכים את הבצק לאליפסות.
  5. מחממים שמן (בעומק של 10 ס"מ) לטיגון בסיר.
  6. מגלגלים את האליפסות לרוחבן, סביב גלילי מתכת מאורכים בקוטר 3/4 1 ס"מ (משיגים בחנויות כלי בישול), לגלילים צרים וארוכים. מדביקים את הקצוות בעזרת ביצה טרופה. מטגנים 3-4 גלילים כל פעם. מוציאים ומניחים על ניר סופג. אחרי שהקנולי התקררו מוציאים את גלילי המתכת.
  7. ממלאים את הקנולי במלית הריקוטה, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.

חזרה