שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם שיפון בסיסי / רותי קינן


חומרים
35 גרם שמרים טריים (או שקית שמרי פלא, או שמרים יבשים)
1 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
300 גרם קמח רגיל
150 גרם קמח שיפון (להשיג בחנויות טבע)
1 כפית מלח
תוספות:
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות קימל
2 כפות גרגירי כוסברה
2 כפות עשבי תיבול מיובשים
אופן ההכנה
  1.  ממיסים את השמרים (הטריים או היבשים) בחצי כוס מים, ומניחים במקום חמים עד שהם תוססים. 
  2. מניחים את שני סוגי הקמח ואת המלח בקערה ומערבבים היטב. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו. אם משתמשים בשמרית או בשמרי פלא, מוסיפים ישירות לתוך תערובת הקמח. 
  3. מתחילים ללוש בצק תוך כדי הוספה מבוקרת מהמים הפושרים. מפסיקים להוסיף מים כשנוצר גוש בצק מוצק למדי. ממשיכים ללוש 10 דקות. אפשר לבצע את הלישה במערבל. 
  4. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (שעה עד שעתיים, תלוי בטמפרטורת החדר). 
  5. חובטים בבצק שתפח ומחזירים אותו לגודלו המקורי. עתה הזמן ללוש לתוכו את אחת התוספות או יותר, לפי טעמכם והעדפותיכם. לשים עד שהתוספות נבלעות בבצק. מכסים ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6.  חובטים בבצק ומחזירים לגודלו המקורי. מעצבים ממנו את הצורה הרצויה: כיכר לחם עגולה, כיכר מאורכת, ואפשר לאפות גם בתבנית מאורכת (כמו של עוגה אנגלית), משומנת ומקומחת. אם רוצים, אפשר לקרוץ מהבצק לחמניות קטנות. 
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). צרים מספר חתכים אלכסוניים על פני הלחם, בסכין חדה מאוד. מניחים לכיכר לתפוח בתבנית שבו הונחה. אפשר לזרות למעלה מעט מהתוספות (קימל, כוסברה, עשבי תיבול). 
  8. אופים כ 30 דקות או עד שהלחם זהוב ונקישה על פניו מחזירה צליל חלול (הלחמניות יהיו מוכנות תוך 10 דקות).
חזרה