שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה של ארטישוק ירושלמי וגבינות / חנוך בר שלום


חומרים
500 גרם ארטישוק ירושלמי
25 גרם חמאה
1 כף קמח
1 כוס חלב חם
75 גרם גבינת קשקבל
75 גרם גבינת עזים
1 ביצה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב, ומבשלים על אש נמוכה כ 20- דקות. מוסיפים את הגבינות, ומבשלים עד שהתערובת חלקה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומסירים מהאש. מצננים מעט, מוסיפים את הביצה, ומערבבים היטב.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  3. מקלפים את הארטישוקים, ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים את הפרוסות עם תערובת הגבינות, מתקנים תיבול, ויוצקים לתבנית אפייה משומנת בקוטר 26 ס"מ.
  4. מכסים בנייר כסף, ואופים 30 דקות בתנור. מסירים את נייר הכסף, ואופים 15 דקות נוספות או עד שישחים היטב.

חזרה