|
|
|
|
מאפה של ארטישוק ירושלמי וגבינות
/ חנוך בר שלום
|
חומרים
|
500 גרם ארטישוק ירושלמי |
25 גרם חמאה |
1 כף קמח |
1 כוס חלב חם |
75 גרם גבינת קשקבל |
75 גרם גבינת עזים |
1 ביצה |
קורט אגוז מוסקט |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב, ומבשלים על אש נמוכה כ 20- דקות. מוסיפים את הגבינות, ומבשלים עד שהתערובת חלקה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומסירים מהאש. מצננים מעט, מוסיפים את הביצה, ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- מקלפים את הארטישוקים, ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים את הפרוסות עם תערובת הגבינות, מתקנים תיבול, ויוצקים לתבנית אפייה משומנת בקוטר 26 ס"מ.
- מכסים בנייר כסף, ואופים 30 דקות בתנור. מסירים את נייר הכסף, ואופים 15 דקות נוספות או עד שישחים היטב.
| חזרה | | |