שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות חמאה מתוקות / רותי קינן


חומרים
50 גרם שמרים טריים (או: שקית שמרים יבשים, שקית שמרי פלא או שמרית)
500 גרם קמח
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
300 גרם חמאה
לציפוי:
1 ביצה
מעט סוכר
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים הטריים או היבשים במעט מים פושרים עם 1 כפית מהסוכר. מניחים לתסוס במשך 10 דקות בערך.
  2. מניחים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה ומערבבים. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו. אם משתמשים בשמרי פלא או בשמרית, מוסיפים ישירות לתערובת הקמח.
  3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך לישה יסודית בין תוספת אחת לשנייה. ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה קוביות מהחמאה, עד שהיא נבלעת כולה בבצק. לשים עד שנוצר כדור רך, שאינו נדבק לקערה (ייתכן שיהיה צורך להוסיף נוזלים או קמח במהלך הלישה, כדי להגיע לתוצאה הרצויה).
  4. מניחים את הבצק בקערה, מכסים, ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. חובטים בבצק שתפח ומחזירים אותו לגודלו המקורי. מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומכניסים למקרר למשך הלילה. הבצק יתפח באיטיות.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  7. חובטים בבצק וצרים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ בערך. מניחים על תבנית שטוחה, משומנת ומקומחת או מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפוח עוד כ 30 דקות. מושחים את הלחמניות בביצה הטרופה וזורים עליהן מעט סוכר. אפשר גם לחלק את הבצק לשניים ולאפות כיכרות בתבניות מוארכות.
  8. אופים כ 10 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות (לכיכרות המוארכות יידרשו 30 דקות).
חזרה