|
|
|
|
לחם בירה וגבינה
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
3 כוסות קמח |
2 כפות סוכר |
1 כף אבקת אפייה |
1 כף שמרי בירה (לא הכרחי, אבל מוסיף לטעם) |
2 כפות חמאה נמסה |
1/2 כפית מלח |
2 כוסות בירה |
1.5 כוסות גבינת צ'דר מגוררת |
1/4 כוס בצל קצוץ דק |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
- בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, שמרי בירה סוכר ומלח. יוצרים גומה באמצע הקמח ומוסיפים את הבירה. בוחשים 2/3 מהגבינה ו-3 כפות מהבצל לתוך הבלילה, ושומרים את יתרת הגבינה והבצל בצד. הבצק יהיה דביק, אבל ניתן להעביר אותו בידיים לתבנית משומנת של אינגליש-קייק.
- אופים בתנור כ-15 דקות. יוצקים מלמעלה את החמאה הנמסה והבצל, וממשיכים לאפות כ-20 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
- מפזרים את יתרת הגבינה מלמעלה, ואופים כ-2 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.
- משאירים את הלחם בתבנית כ 15 דקות. מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת. להגיש חמים, עם חמאה.
| חזרה | | |