|
|
|
|
לחם עשבי תיבול ובירה
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
1 כף אורגנו טרי, קצוץ |
1 כוס בזיליקום קצוץ |
1/4 כוס עגבניות מיובשות |
פלפל שחור |
3 שיני שום כתושות |
1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת |
3 כוסות קמח (רצוי שאחת הכוסות תהיה קמח מלא) |
1 כפית אבקת סודה |
1/2 2 כפיות אבקת אפייה |
1 כף מלח |
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה) |
1.5 כוסות בירה (לא מרה) בטמפרטורת החדר |
2 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל 210 מעלות צלזיוס.
- מערבבים אורגנו, פטרוזיליה, בזיליקום, עגבניות מיובשות, פלפל שחור, שום וגבינת פרמזן.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפיה,אבקת סודה, מלח וסוכר. יוצרים גומה ושמים באמצע את תערובת התבלינים. מוסיפים בירה ושמן ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- שמים את הבצק בתבנית משומנת של "אינגליש קייק".
- אופים בתנור 10 דקות בחום של 210 מעלות ו 30 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות אפייה.
| חזרה | | |