|
|
|
|
אורז ירוק (פולו סבזי)
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
1 ק"ג אורז לבן פרסי |
3 כפות מלח |
2 חבילות פטרוזיליה |
2 חבילות שמיר |
2 חבילות כוסברה |
2 ליטר מים |
1/2 כוס שמן |
1/2 כפית כורכום |
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לרוחב |
אופן ההכנה |
- שורים את האורז עם חצי מכמות המלח במים קרים למשך שעתיים.
- רוחצים היטב את כל עשבי התיבול ומכניסים למעבד מזון. קוצצים בפולסים (הפסקות) עד שהירק קצוץ היטב, אך לא הופך למחית.
- מרתיחים את המים עם שארית המלח וחצי מכמות השמן. מסננים את האורז מהמים, מוסיפים אותו למים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה.
- מסננים ומנקזים את האורז. מחזירים את הסיר היבש ללהבה, מוסיפים את יתרת השמן ואת הכורכום ומחממים מעט. מסדרים את תפוחי האדמה כך שיכסו את כל תחתית הסיר.
- מניחים על תפוחי האדמה רבע מכמות האורז ורבע מכמות הירק הקצוץ - לסירוגין. אורז-ירק-אורז וחוזר חלילה, עד שנוצרת ערימה לא דחוסה מכל המרכיבים. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות.
- מבשלים כ-10 דקות נוספות על הלהבה הנמוכה ביותר.
| חזרה | | |