שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורט גבינה, שמנת ותותים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
לבסיס המרנג
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
מעט מלח
למלית:
2 מכלים גבינה 9%
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 שקיות ג'לטין
1/2 כוס חלב
2 מכלים שמנת מתוקה
1/2 ק"ג תותים שטופים וחתוכים לרבעים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מקציפים במערבל את החלבונים, במהירות גבוהה (במערבל ידני תזדקקו ל- 5 דקות, ובמערבל בעל מנוע חזק ל- 2 דקות). עד שנוצר קצף יציב. עוצרים את פעולת המערבל ובודקים את הקצף: הוא יציב באמת כאשר התלולית שבמרכזו נשארת זקופה ולא "נופלת" מוסיפים את הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים להקציף כ- 30 שניות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע. 
  2. מחממים את התנוער לחום נמוך (120 מעלות). מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ומשרטטים עליו עיגול בקוטר התבנית הקפיצית. 
  3. בסיס המרנג: ממלאים שקית זילוף בקצף וזולפים בצורה סיבובית בגבולות העיגול המסומן. אופים כשעתיים, עד שהמרנג מתקשה ומתייבש לגמרי.
  4.  המלית: מקציפים את השמנת המתוקה בקצפת יציבה ושומרים בצד. בקערה בינונית מערבבים את הגבינה עם הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים את הג'לטין עם החלב הקר ומחממים כחצי דק במיקרוגל (או בסיר קטן). מערבבים עד שהגושים מעלמים (ואם הם עדיין לא נעלמו - מחממים שוב) ומוסיפים לגבינה. מוסיפים את הקצפת ואת התותים ומערבבים מעדינות. 
  5. הרכבת העוגה: מניחים את המרנג האפוי בתחתית תבנית קפיצית. מכסים במוס הגבינה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה. אפשר להכין יומיים מראש ולאחסן במקרר. (אפשר גם להקפיא את העוגה מיד עם תום ההכנה. ניתן לשמור בהקפאה עד חודש ימים. להוציא כ-3 שעות לפני ההגשה)
חזרה