שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גאטו חצילים / אבי שטייניץ

את הכנת המנה יש להתחיל יום לפני הגשתה.


חומרים (6 מנות)
4-3 חצילים פרוסים ל-18 פרוסות עגולות עבות
שמן לטיגון עמוק
1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לרצועות
1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לרצועות
3 קישואים צעירים, פרוסים לאורך
4 כפות ממרח עגבניות מיובשות (מוכן)
4 כפות רוטב פסטו (מוכן)
4 כפות ממרח כוסברה (מוכן)
6 פרוסות עגבניה
1 חבילה גבינת עזים טבעית ("פרומעז"), פרוסה לפרוסות דקות
לתחמיץ:
4 כפות שמן זית
4 כפות שמן סויה
4 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום קצוצות גס
2 גבעולי טימין (רק עלים)
מלח ופלפל לבן גרוס
אופן ההכנה
  1. מניחים את הפלפלים והקישואים על רשת מתחת לגריל חם וקולים. מערבבים את מרכיבי התחמיץ ושורים בהם את הירקות הקלויים ליום.
  2. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק ומניחים על מגבת נייר לספיגת השמן.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות).
  4. הרכבה: מניחים פרוסת חציל על צלחת הגשה ומורחים אותה בממרח עגבניות מיובשות. מניחים עליה שכבה של ירקות קלויים, ומורחים ברוטב פסטו. מניחים פרוסת חציל נוספת ומורחים בממרח כוסברה.
  5. מניחים פרוסת עגבניה ו-2 פרוסות גבינת עזים. מורחים ברוטב פסטו ומכסים בפרוסת חציל אחרונה. נועצים ב"מגדל" קיסם או שיפוד עץ. מכינים כך את שאר המנות ואופים כ-10 דקות.
חזרה