גאטו חצילים
/ אבי שטייניץ
את הכנת המנה יש להתחיל יום לפני הגשתה.
|
חומרים (6 מנות)
|
4-3 חצילים פרוסים ל-18 פרוסות עגולות עבות |
שמן לטיגון עמוק |
1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לרצועות |
1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לרצועות |
3 קישואים צעירים, פרוסים לאורך |
4 כפות ממרח עגבניות מיובשות (מוכן) |
4 כפות רוטב פסטו (מוכן) |
4 כפות ממרח כוסברה (מוכן) |
6 פרוסות עגבניה |
1 חבילה גבינת עזים טבעית ("פרומעז"), פרוסה לפרוסות דקות |
לתחמיץ: |
4 כפות שמן זית |
4 כפות שמן סויה |
4 כפות חומץ בלסמי |
2 שיני שום קצוצות גס |
2 גבעולי טימין (רק עלים) |
מלח ופלפל לבן גרוס |
אופן ההכנה |
- מניחים את הפלפלים והקישואים על רשת מתחת לגריל חם וקולים. מערבבים את מרכיבי התחמיץ ושורים בהם את הירקות הקלויים ליום.
- מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק ומניחים על מגבת נייר לספיגת השמן.
- מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות).
- הרכבה: מניחים פרוסת חציל על צלחת הגשה ומורחים אותה בממרח עגבניות מיובשות. מניחים עליה שכבה של ירקות קלויים, ומורחים ברוטב פסטו. מניחים פרוסת חציל נוספת ומורחים בממרח כוסברה.
- מניחים פרוסת עגבניה ו-2 פרוסות גבינת עזים. מורחים ברוטב פסטו ומכסים בפרוסת חציל אחרונה. נועצים ב"מגדל" קיסם או שיפוד עץ. מכינים כך את שאר המנות ואופים כ-10 דקות.
|
חזרה |