|
|
|
|
פלפל צ'ילי ממולא בגבינה
/ אבי שטייניץ
|
חומרים
|
6 פלפלים ירוקים חריפים גדולים ומאורכים ("שושקה") |
שמן לטיגון |
למלית: |
1 כוס גבינת שמנת |
מעט שמיר |
4 שיני שום כתושות |
4 כפות גבינת רוקפור |
לציפוי: |
קמח |
ביצה |
פירורי לחם מטובלים במעט שבבי צ'ילי |
לרוטב: |
1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות גדולות |
1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לקוביות גדולות |
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה |
6 שיני שום חתוכות גס |
פלפל אדום חריף לפי הטעם |
שמן זית לטיגון |
1 כוס רוטב עגבניות (מוכן) |
אופן ההכנה |
- מטגנים את הפלפלים או קולים בתנור, מניחים להם "להזיע" בשקית ניילון סגורה, ואחר כך קולפים בזהירות.
- מערבבים את מרכיבי המלית. חותכים חריץ לאורך הפלפל, מסלקים את הגרעינים (משאירים את העוקץ) וממלאים בתערובת הגבינה. טובלים פעמיים בקמח, בביצה ובפירורי הלחם המתובלים, ומטגנים בשמן חם.
- הרוטב: מטגנים את הפלפלים, הכרישה, השום והפלפל החריף בשמן זית. מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים ומרסקים למחית.
- מניחים פלפל ממולא בכל צלחת ויוצקים סביבו מהרוטב. מגישים בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |