שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפל צ'ילי ממולא בגבינה / אבי שטייניץ


חומרים
6 פלפלים ירוקים חריפים גדולים ומאורכים ("שושקה")
שמן לטיגון
למלית:
1 כוס גבינת שמנת
מעט שמיר
4 שיני שום כתושות
4 כפות גבינת רוקפור
לציפוי:
קמח
ביצה
פירורי לחם מטובלים במעט שבבי צ'ילי
לרוטב:
1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות גדולות
1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לקוביות גדולות
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה
6 שיני שום חתוכות גס
פלפל אדום חריף לפי הטעם
שמן זית לטיגון
1 כוס רוטב עגבניות (מוכן)
אופן ההכנה
  1.  מטגנים את הפלפלים או קולים בתנור, מניחים להם "להזיע" בשקית ניילון סגורה, ואחר כך קולפים בזהירות. 
  2. מערבבים את מרכיבי המלית. חותכים חריץ לאורך הפלפל, מסלקים את הגרעינים (משאירים את העוקץ) וממלאים בתערובת הגבינה. טובלים פעמיים בקמח, בביצה ובפירורי הלחם המתובלים, ומטגנים בשמן חם.
  3.  הרוטב: מטגנים את הפלפלים, הכרישה, השום והפלפל החריף בשמן זית. מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים ומרסקים למחית.
  4. מניחים פלפל ממולא בכל צלחת ויוצקים סביבו מהרוטב. מגישים בטמפרטורת החדר.
חזרה