שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שרלוט אגסים / אבי שטייניץ

(לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)


חומרים
4 אגסים
1 חבילה בישקוטים
לסירופ:
1 ליטר מים
1.5 כוסות סוכר
לקרם בוואריה:
1.5 כוסות מהסירופ המבושל
6 חלמונים
2 שקיות (28 גרם) ג'לטין
1/2 כוס מים
2 מכלים שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
אופן ההכנה
  1. קולפים את האגסים. מחממים את מרכיבי הסירופ בסיר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שהם מתרככים. מסירים מהלהבה ומצננים.
  2. הקרם: מרתיחים כוס וחצי מהסירופ בסיר בינוני. בינתיים מכינים קערה ריקה ומסננת מתאימה. בקערה נוספת טורפים קלות את החלמונים. מוסיפים את הסירופ הרותח, תוך כדי ערבוב בכף עץ, ומחזירים לסיר.
  3. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-8 דקות, עד שהנוזל מסמיך מעט (אין להגיע למצב רתיחה. אם הנוזל רותח, מסירים מהלהבה לרגע ומצננים מעט. את הסמיכות אפשר לבדוק על גבה של כף העץ).
  4. מסירים מהלהבה, יוצקים את הנוזל לקערה הריקה דרך המסננת ובוחשים קצת כדי לקרר.
  5. מערבבים את הג'לטין בקערה קטנה עם חצי כוס מים. מחממים כחצי דקה במיקרוגל או עד שהגושים נעלמים. מוסיפים לחלמונים תוך כדי ערבוב ומאחסנים במקרר.
  6. הרכבת העוגה: חותכים בסכין קצה אחד של הבישקוטים, ומעמידים אותם בתבנית, בצמוד לדפנות. את הבישקוטים הנותרים טובלים בסירופ הבישול ומסדרים בתחתית התבנית. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מערבבים עם קרם הבוואריה המקורר עד שמתקבל מוס במרקם אחיד. ממלאים את התבנית ומאחסנים במקרר למשך שלוש שעות לפחות (אפשר להקפיא את העוגה ולהפשיר כשעתיים לפני ההגשה). להגשה משחררים מן התבנית.
  7. קישוט העוגה: חוצים את האגסים המבושלים, מסלקים את הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות לאורך או לרוחב. מסדרים באופן סימטרי על פני העוגה.
חזרה