שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות מרנג ושקדים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (60 עוגיות)
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
מעט מלח
3/4 כוס שקדים טחונים
2 כפות שקדים פרוסים
אופן ההכנה
  1.  מקציפים במערבל את החלבונים, במהירות גבוהה (במערבל ידני תזדקקו ל- 5 דקות, ובמערבל בעל מנוע חזק ל- 2 דקות). עד שנוצר קצף יציב. עוצרים את פעולת המערבל ובודקים את הקצף: הוא יציב באמת כאשר התלולית שבמרכזו נשארת זקופה ולא "נופלת".
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים להקציף כ- 30 שניות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע. 
  3. מחממים את התנור לחום נמוך (120 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 
    מקפלים את השקדים הטחונים לתוך הקצף. 
  4. זולפים על התבנית (או יוצרים בעזרת כפית) תלוליות בקוטר 1 ס"מ. מניחים את השקדים הפרוסים על העוגיות ומהדקים קצת. 
  5. אופים כשעתיים, עד שהעוגיות מתקשות לגמרי.

גיוונים: אפשר להכין עוגיות בטעם שוקולד, אם מחליפים את השקדים הטחונים בשתי כפות קקאו מנופה. אפשר גם להוסיף לקצף פיסטוקים טחונים או צימוקים קטנים ואפילו שוקולד צ'יפס.



חזרה