שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק בשר עם מחית בשר - גושטה-קובידה (בשר דפוק) / אריק חכימי

רצוי לבשל בסיר לחץ


חומרים
3 ליטר מים
1 ק"ג בשר בקר (שריר, פילה מדומה)
1/2 ק"ג עצמות בקר פרוסות עם מוח
3 עגבניות מרוסקות
3 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1/2 כוס שעועית לבנה
1/2 כוס גרגירי חומוס
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
1 כפית כמון טחון
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
6 גזרים קלופים וחצויים
אופן ההכנה
  1.  שמים את המים בסיר לחץ, מכניסים פנימה את הבשר ואת העצמות ומביאים לרתיחה (ללא המכסה). מסירים ליסודיות את כל הקצף שצף על פני המים. 
  2. כאשר המים נקיים לחלוטין מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק, השעועית, החומוס, התבלינים, תפוחי האדמה והגזרים. סוגרים את הסיר ומבשלים כשעתיים על להבה בינונית. 
  3. פותחים את הסיר. מסננים את הנוזל לסיר אחר ומוסיפים אליו את הגזרים ואת העצמות. מעבירים את הקטניות, הבשר ותפוחי האדמה לקערה ומועכים הכל לעיסה חלקה בכף עץ (לא במעבד מזון).
  4.  להגשה: מביאים את המרק לרתיחה ומגישים עם העצמות והגזר. את מחית הבשר מגישים בצלחות נפרדות, וכתוספת מצרפים פיתות עירקיות, סלט ירקות קצוץ דק ובצל.
חזרה