|
|
|
|
מרק בשר עם מחית בשר - גושטה-קובידה (בשר דפוק)
/ אריק חכימי
רצוי לבשל בסיר לחץ
|
חומרים
|
3 ליטר מים |
1 ק"ג בשר בקר (שריר, פילה מדומה) |
1/2 ק"ג עצמות בקר פרוסות עם מוח |
3 עגבניות מרוסקות |
3 קופסאות קטנות רסק עגבניות |
1/2 כוס שעועית לבנה |
1/2 כוס גרגירי חומוס |
1 כפית כורכום |
1 כפית פלפל שחור |
1 כף מלח |
1 כפית כמון טחון |
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים |
6 גזרים קלופים וחצויים |
אופן ההכנה |
- שמים את המים בסיר לחץ, מכניסים פנימה את הבשר ואת העצמות ומביאים לרתיחה (ללא המכסה). מסירים ליסודיות את כל הקצף שצף על פני המים.
- כאשר המים נקיים לחלוטין מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק, השעועית, החומוס, התבלינים, תפוחי האדמה והגזרים. סוגרים את הסיר ומבשלים כשעתיים על להבה בינונית.
- פותחים את הסיר. מסננים את הנוזל לסיר אחר ומוסיפים אליו את הגזרים ואת העצמות. מעבירים את הקטניות, הבשר ותפוחי האדמה לקערה ומועכים הכל לעיסה חלקה בכף עץ (לא במעבד מזון).
- להגשה: מביאים את המרק לרתיחה ומגישים עם העצמות והגזר. את מחית הבשר מגישים בצלחות נפרדות, וכתוספת מצרפים פיתות עירקיות, סלט ירקות קצוץ דק ובצל.
| חזרה | | |