שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ירקות עם כופתאות אורז - גונדי ברנז'ה / אריק חכימי


חומרים
למרק:
1/4 כוס שמן
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 ליטר מים
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
לכופתאות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
להגשה:
רבעי לימונים טריים
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזרים ואת תפוחי האדמה.
  2. מערבבים בקערה את הבשר, ואורז והתבלינים לכופתאות. יוצרים כדורים בגודל כדור טניס ומחליקים בעדינות לתוך המרק. מבשלים ברתיחה בינונית כשעה. מגישים כדור בשר אחד בכל צלחת מרק עם תפוחי אדמה, גזר ורבע לימון טרי.
חזרה