שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפלים ממולאים בגבינה / תומר אייל

במתכון המקורי משתמשים בגבינת פטה ואילו אנחנו נשתמש בגבינה בולגרית. כך או כך - מעדן. (4 מנות).


חומרים
8 פלפלים ירוקים או אדומים מאורכים ודקים מזן "שושקה"
200 גרם גבינה בולגרית
2 עגבניות גדולות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים אותם בצד. מסלקים את הגרעינים והגידים הלבנים. מניחים בצד.
  3. מפוררים את הגבינה ומגררים עגבנייה אחת. מערבבים את הגבינה, העגבניה והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל (בזהירות, הגבינה מלוחה!). ממלאים את הפלפלים (אם הם דקים אפשר לדחוס את המלית פנימה בעזרת קשית שתייה). סוגרים בעזרת ראש הפלפל.
  4. מניחים בתבנית ומטפטפים מעט שמן זית מלמעלה. פורסים את העגבנייה הנותרת ומניחים את הפרוסות על הפלפלים. אופים 20-25 דקות, עד שקליפת הפלפלים משחימה ו"מתקמטת", אך הם עדיין פריכים.
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
חזרה