שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם אוכמניות מתוק / דליה פן-לרנר


חומרים
110-120 גרם חמאה רכה
175 גרם סוכר חום
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
225 גרם קמח
125 גרם אוכמניות טריות או קפואות (אין צורך להפשיר)
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
200 מ"ל חלב
אופן ההכנה
  1. מרככים את החמאה בקערה. מוסיפים את הסוכר לחמאה ומקציפים עד שהתערובת אוורירית.
  2. מקציפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר. ממשיכים להקציף כ 2 דקות עד שהתערובת חלקה (אם משתמשים במעבד מזון, מעבדים רק למספר שניות).
  3. מגלגלים את האוכמניות במעט קמח ומניחים בצד.
  4. מנפים את כל הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה נפרדת. מערבבים בהדרגה חלק מהקמח לתערובת הביצים והסוכר. מוסיפים לסירוגין מהחלב ומהקמח עד שנוצרת בלילה סמיכה וחלקה. מוסיפים את האוכמניות.
  5. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית מלבנית עמוקה (תבנית לחם) שמידותיה 13X23 ס"מ וגובהה 7 ס"מ ומעבירים לתוכה, בעזרת כף, את הבלילה. אופים כשעה (הלחם מוכן כשמחדירים למרכזו שיפוד דק והוא נשלף נקי). הופכים את הלחם על רשת ומצננים.


חזרה