שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב שמנת ותרד / משי גולדמן


חומרים (4 מנות)
1/2 כוס צנוברים
750 גרם תרד שטוף היטב
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להזהיב (לא צריך להוסיף שמן למחבת).
  2.  במחבת עמוקה, או סיר, מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם. 
  3. כאשר התרד רך, מוסיפים את הצנוברים השום, מיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
חזרה