|
|
|
|
רוטב שמנת ותרד
/ משי גולדמן
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 כוס צנוברים |
750 גרם תרד שטוף היטב |
4 כפות שמן זית |
2 שיני שום קלופות ופרוסות |
1/4 כוס מיץ לימון טרי |
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להזהיב (לא צריך להוסיף שמן למחבת).
- במחבת עמוקה, או סיר, מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם.
- כאשר התרד רך, מוסיפים את הצנוברים השום, מיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
| חזרה | | |