שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אמפנדס / ynet


חומרים (32 אמפנדס)
לבצק:
2/3 2 כוסות קמח
2 כפות אורגנו יבש
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים קרים
1/2 כפית מלח
למילוי:
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפות שמן
1/4 כוס בצל קצוץ
1/4 כוס פלפל אדום קצוץ
1 עגבניה קצוצה
2 כפות צימוקים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כף זיתים ירוקים כבושים, קצוצים
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית כמון
2 כפות פירורי לחם
להברשה:
2 ביצים טרופות טרופות
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והאורגנו בקערת מערבל. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת גרגירית. ממיסים את המלח במים ומוסיפים לקערה בהדרגה. מעבדים עד שהמים נספגים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל 30 דקות לפחות. 
  2. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהעוף מוכן (כ 5 דקות). 
  3. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים לתערובת גסה. מוסיפים את פירורי הלחם מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
  4.  מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס. 
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים ל 32 חתיכות שוות. מרדדים כל חתיכה לעיגול בעובי 1/3 ס"מ. 
    מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול. מערבבים את הביצים והמים ומורחים על שולי הבצק. מקפילם כל עיגול לחצי ומהדקים את הקצוות. דוקרים כל אמפנדה במזלג, כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה.
  6.  מניחים את האמפנדס על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ואופים במשך 25 דקות או עד שהאמפנדס מזהיבים.
חזרה