שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בשוקולד / ynet


חומרים (6 מנות)
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
6 כרעי עוף
1 בצל קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ
2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
2 כפות אבקת צ'ילי או לפי הטעם
1/2 2 כוסות ציר עוף או מרק עוף מאבקה
1/4 כוס שקדים מולבנים
1/4 כוס צימוקים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
קליפה מגוררת מ 1 תפוז
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
  1.  מחממים את השמן בסיר גדול וכבד שאפשר להכניס לתנור מאוחר יותר. מוסיפים את השום ומשחימים. מוסיפים את העוף ומשחימים מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בקערה. 
  2. בשמן שנשאר, מטגנים את הבצל, הפלפל והעגבניות במשך 10 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומערבבים היטב. 
  3. מוסיפים לסיר את ציר העוף, השקדים, התבלינים וקליפת התפוז. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשל 30 דקות. 
  4. מוסיפים לסיר את השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס.
  5. מחזירים את כרעי העוף לסיר, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס. אופים במשך שעה או עד שהעוף רך.
חזרה