|
|
|
|
עוף בשוקולד
/ ynet
|
חומרים (6 מנות)
|
4 כפות שמן זית |
2 שיני שום קצוצות |
6 כרעי עוף |
1 בצל קצוץ |
1 פלפל ירוק קצוץ |
2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות |
2 כפות אבקת צ'ילי או לפי הטעם |
1/2 2 כוסות ציר עוף או מרק עוף מאבקה |
1/4 כוס שקדים מולבנים |
1/4 כוס צימוקים |
1/2 כפית כמון |
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון |
1/4 כפית קינמון |
1/2 כפית מלח |
1 כפית סוכר |
קליפה מגוררת מ 1 תפוז |
200 גרם שוקולד מריר קצוץ |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר גדול וכבד שאפשר להכניס לתנור מאוחר יותר. מוסיפים את השום ומשחימים. מוסיפים את העוף ומשחימים מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בקערה.
- בשמן שנשאר, מטגנים את הבצל, הפלפל והעגבניות במשך 10 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את ציר העוף, השקדים, התבלינים וקליפת התפוז. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשל 30 דקות.
- מוסיפים לסיר את השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס.
- מחזירים את כרעי העוף לסיר, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס. אופים במשך שעה או עד שהעוף רך.
| חזרה | | |