שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק תירס סיני / ynet


חומרים
4 כוסות ציר עוף או מרק עוף מאבקה
350 גרם תירס קפוא או מקופסאת שימורים
1 כף יין אורז או שרי
1 כף אבקת קארי
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כפיות קורנפלור מומסות בשתי כפות מים
200 גרם חזה עוף
1 חלבון
1 כפית מלח
1 כפית קורנפלור
1 ביצה שלמה
1 כפית שמן שומשום
לקישוט:
2 כפות בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1.  בסיר גדול, מביאים את הציר או המרק לרתיחה. מוסיפים את התירס ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 20 דקות. 
  2. מוסיפים לסיר את יין האורז, אבקת הקארי, המלח, הסוכר והקורנפלור. ממשיכים לבשל על להבה בינונית במשך כ 20 דקות. 
  3. בינתיים חותכים את חזה העוף לרצועות דקות. טורפים יחד את החלבון, כפית המלח וכפית הקורנפלור. מוסיפים את רצועות העוף לחלמון ומעמידים בצד. בקערה נפרדת טורפים את הביצה השלמה יחד עם שמן השומשום. 
  4. ממלאים סיר קטן במים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחי, זורקים פנימה את רצועות העוף ומבשלים רק עד שהן מלביניות (בערך 20 שניות). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת. 
  5. מוסיפים את רצועות העוף המבושלות למרק החם. שופכים את הביצה הטרופה לתוך המרק, בזרם אחיד, תוך ערבוב מתמיד. 
  6. מחלקים את המרק לקעריות, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.


חזרה