שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב וניל (קרם אנגלז) / מיכל לוי

מתכון בסיסי


חומרים
2 כוסות חלב
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את החלב בסיר בינוני. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלב הרותח ומקציפים כ-2 דקות. 
  2. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב בכף עץ. כשהנוזל מתחיל להסמיך יוצקים אותו דרך מסננת לקערה נקייה (המוכנה מראש) מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים את הקרם כדי לצננו קצת. מכסים בניילון נצמד (כדי למנוע היווצרות קרום), מעבירים למקרר ומקררים כשעה.
  3. הערה: אם יש לכם מקל וניל אמיתי, מרתיחים את החלב מתחילת התהליך יחד עם המקל ומניחים לחלב לספוג את טעמו כמה דקות. במקרה זה אין צורך, כמובן, בתמצית הוניל. את המקל אין צורך לזרוק לאחר השימוש. שוטפים ומייבשים אותו ומכניסים לתוך כלי הסוכר במזווה. לסוכר יהיה כך תמיד טעם עדין של וניל.
חזרה