גלידת טימין (קורנית)
/ מיכל לוי
בשיטה הידנית המוסברת להלן, מחקים קצת את פעולת המכונה, אך לאוהדי גלידה מושבעים מומלץ לקנות מכונה ביתית חשמלית שמניבה תוצאה מושלמת.
|
חומרים
|
רוטב וניל (ראו מתכון מקושר) |
צרור גבעולים מופרדים לעלים טימין |
1 מיכל שמנת לקצפת |
אופן ההכנה |
- מכינים רוטב וניל כמוסבר במתכון (ראו קישור בצד), בתוספת עלי הטימין (את העלים מוסיפים לחלב ומסננים ממנו אחרי הרתיחה). מצננים קצת ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים לקרם ומאחדים בעדינות.
- אם מכינים את הגלידה בצורה ידנית, יוצקים אותה לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא ל-20 דקות. מוציאים מהמקפיא, מערבבים ביסודיות ומחזירים למקפיא. חוזרים על התהליך 4 פעמים.
אם מכינים את הגלידה במכונת גלידה, יוצקים את התערובת למכונה והגלידה מוכנה כעבור 25 דקות (ההקפאה מתבצעת תוך ערבוב. מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא.
|
חזרה |