|
|
|
|
לביבות תפוחי אדמה עם שמנת וסלמון מעושן
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים |
1 מכל שמנת מתוקה |
3 כפות קמח |
3 כפות עירית |
4 ביצים |
מלח ופלפל שחור |
150 גרם חמאה |
להגשה: |
2 גביעים שמנת חמוצה ("שמנת של פעם") |
80 גרם ביצי סלמון |
6 פרוסות סלמון מעושן |
עירית קצוצה |
אופן ההכנה |
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מכניסים לסיר ומכסים במים עם מעט מלח. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים היטב.
- שמים את תפוחי האדמה במעבד מזון וומרסקים למחית חלקה. מוספים את השמנת, הקמח, העירית והביצים, מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים חצי דקה. מעבירים לקערה.
- מחממים במחבת גדולה שליש מהחמאה, יוצקים מהבלילה 4 לביבות בקוטר של כ-6 ס"מ ומטגנים שלוש דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים את הלביבות ושומרים במקום חם. ממשיכים לטגן כך את שאר הבלילה.
- מחלקים את הלביבות לצלחות אישיות, שמים בצד כף גדושה של שמנת ומעטרים בעירית קצוצה, פרוסות סלמון וביצי סלמון.
| חזרה | | |