שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות תפוחי אדמה עם שמנת וסלמון מעושן / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 מכל שמנת מתוקה
3 כפות קמח
3 כפות עירית
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
150 גרם חמאה
להגשה:
2 גביעים שמנת חמוצה ("שמנת של פעם")
80 גרם ביצי סלמון
6 פרוסות סלמון מעושן
עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מכניסים לסיר ומכסים במים עם מעט מלח. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים היטב. 
  2. שמים את תפוחי האדמה במעבד מזון וומרסקים למחית חלקה. מוספים את השמנת, הקמח, העירית והביצים, מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים חצי דקה. מעבירים לקערה. 
  3. מחממים במחבת גדולה שליש מהחמאה, יוצקים מהבלילה 4 לביבות בקוטר של כ-6 ס"מ ומטגנים שלוש דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים את הלביבות ושומרים במקום חם. ממשיכים לטגן כך את שאר הבלילה. 
  4. מחלקים את הלביבות לצלחות אישיות, שמים בצד כף גדושה של שמנת ומעטרים בעירית קצוצה, פרוסות סלמון וביצי סלמון.
חזרה