שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג לוקוס עם תפוחי אדמה, שמן זית ורוזמרין / בני סיידא


חומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה
6 שיני שום פרוסות
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
6 סטייקים או נתחי פילה של דג לוקוס (במשקל 200 גרם ליחידה)
1/2 כוס יין לבן יבש
עלים מ-3 גבעולי רוזמרין קצוצים
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). קולפים את תפוחי האדמה, פורסים דק ושמים בתבנית אפייה. מפזרים עליהם את השום ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים לתבנית חצי מכמות השמן ומערבבים. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
  2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל, מטגנים בשארית שמן הזית משני הצדדים, עד שהם מזהיבים. מניחים על תפוחי האדמה, יוצקים מלמעלה את היין וזורים את הרוזמרין. מכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות, מוציאים ומגישים חם.
חזרה