שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק סיני חמוץ חריף / ynet


חומרים
50 גרם פטריות שיטאקה קצוצות
4 כוסות ציר עוף
1/2 כוס נצרי במבוק
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל לבן טחון
1/2 כפית פלפל קייאן טחון
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות קורנפלור
3 כפות מים
מעט טופו חתוך לקוביות
1 ביצה טרופה
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
  1.  משרים את השיטאקה במים למשך 20 דקות. מוציאים וחותכים גס. 
  2.  מערבבים את ציר העוף, הפטריות ונצרי הבמבוק בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, המלח, הפלפל הלבן, החומץ והקייאן. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים למרק. מביאים לרתיחה, מערבבים מידי פעם. מוסיפים את הטופו ומבשלים 2 דקות נוספות.
  4. מכבים את האש, מוסיפים את הביצה הטרופה בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את שמן השומשום מערבבים ומגישים מיד. מקשטים כל קערה בבצל ירוק קצוץ.
חזרה