|
|
|
|
מרק סיני חמוץ חריף
/ ynet
|
חומרים
|
50 גרם פטריות שיטאקה קצוצות |
4 כוסות ציר עוף |
1/2 כוס נצרי במבוק |
1 כפית רוטב סויה |
1/2 כפית סוכר |
1 כפית מלח גס |
1/4 כפית פלפל לבן טחון |
1/2 כפית פלפל קייאן טחון |
2 כפות חומץ בן יין לבן |
2 כפות קורנפלור |
3 כפות מים |
מעט טופו חתוך לקוביות |
1 ביצה טרופה |
1/2 כפית שמן שומשום |
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק |
אופן ההכנה |
- משרים את השיטאקה במים למשך 20 דקות. מוציאים וחותכים גס.
- מערבבים את ציר העוף, הפטריות ונצרי הבמבוק בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, המלח, הפלפל הלבן, החומץ והקייאן. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים למרק. מביאים לרתיחה, מערבבים מידי פעם. מוסיפים את הטופו ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מכבים את האש, מוסיפים את הביצה הטרופה בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את שמן השומשום מערבבים ומגישים מיד. מקשטים כל קערה בבצל ירוק קצוץ.
| חזרה | | |