שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי בקר ברוטב עשבי תיבול ולימון פרסי / אריק חכימי


חומרים
3 צרורות גדולים פטרוזיליה
2 צרורות גדולים שמבלילה
2 צרורות גדולים תרה
1 צרור גדול נענע
1/2 כוס שמן
1 ק"ג בשר בקר (שריר) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
2 בצלים בינויים קצוצים דק
6 כוסות מים (או מרק עוף צח)
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
5 לימונים פרסיים
אופן ההכנה
  1.  מסירים את העלים מכל עשבי התיבול וקוצצים (ללא הגבעולים) במעבד מזון, בהפעלות קצרות לסירוגין (פולסים). 
  2.  מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את כל עשבי התיבול כ-5 דקות על אש בינונית. 
  3. מחממים את שארית השמן בסיר אחר עד שעולה מעט עשן. מוסיפים את קוביות הבשר ואת הבצל ומטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את המים (או המרק), התבלינים, הלימונים והירק המטגן. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד שהבשר מתרכך (כשעתיים). מגישים עם אורז לבן.

חזרה