|
|
|
|
צלי בקר ברוטב עשבי תיבול ולימון פרסי
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
3 צרורות גדולים פטרוזיליה |
2 צרורות גדולים שמבלילה |
2 צרורות גדולים תרה |
1 צרור גדול נענע |
1/2 כוס שמן |
1 ק"ג בשר בקר (שריר) חתוך לקוביות של 3 ס"מ |
2 בצלים בינויים קצוצים דק |
6 כוסות מים (או מרק עוף צח) |
1 כפית כורכום |
1 כפית פלפל שחור |
1 כפית מלח |
5 לימונים פרסיים |
אופן ההכנה |
- מסירים את העלים מכל עשבי התיבול וקוצצים (ללא הגבעולים) במעבד מזון, בהפעלות קצרות לסירוגין (פולסים).
- מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את כל עשבי התיבול כ-5 דקות על אש בינונית.
- מחממים את שארית השמן בסיר אחר עד שעולה מעט עשן. מוסיפים את קוביות הבשר ואת הבצל ומטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- מוסיפים את המים (או המרק), התבלינים, הלימונים והירק המטגן. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד שהבשר מתרכך (כשעתיים). מגישים עם אורז לבן.
| חזרה | | |