שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כריך חזה עוף חם / אריק חכימי


חומרים
5 עלי חסה אדומה, שטופים ומיובשים
5 עלי חסה משי ירוקה, שטופים ומיובשים
5 עלי חסה אדומה ומסולסלת, שטופים ומיובשים
6 כפות שמן זית
4 כפות חומץ יין אדום
שן שום כתושה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
1 ג'בטה (או בגט, או לחם לבן)
2 כפות מיונז
1/4 כפית רוטב טבסקו
1 כף חרדל
1 עגבניה חתוכה לעיגולים דקים מאוד
5 זיתים שחורים (רצוי קלמטה) קצוצים דק
10 עלי רוקט טריים, שטופים ומיובשים
1/2 חזה עוף טרי או מופשר
מעט טימין טרי קצוץ
אופן ההכנה
  1. קורעים את עלי החסה לפיסות ושמים בקערה. מוסיפים 4 כפות מהמשמן, את החומץ ואת השום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב
  2. פורסים את הלחם לרוחבו לשתי פרוסות. מערבבים את המיונז עם הטבסקו ומורחים על פרוסה אחת, מניחים עליה את פרוסות העגבניה ומפזרים עליהן את הזיתים הקצוצים. מורחים את החרדל על הפרוסה השנייה ומניחים עליה את הרוקט.
  3. מחממים את שארית השמן במחבת (רצוי פסים). מניחים את חזה העוף על משטח העבודה ופורסים אותו לרוחבו לשתי פרוסות דקות. משטחים קצת את הפרוסות בפטיש בשר, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים במחבת עד שהן משחימות מעט. הופכים את הפרוסות, מפזרים עליהן מעט טימין קצוץ ומטגנים עד שישחימו מעט.
  4. מניחים את פרוסות העוף על הזיתים, סוגרים את הכריך ומגישים עם הסלט הירוק. (אפשר להגיש עם חטיפים צ'יפס מוכנים)
חזרה