|
|
|
|
צזיקי
/ בני סיידא
מרק מלפפונים ויוגורט
|
חומרים (5 מנות)
|
5 מלפפונים טריים |
מלח |
2 גביעי יוגורט סמיך מחלב צאן |
4-6 שיני שום כתושות |
1 כפית חומץ בן יין |
1 כפית סוכר |
4 כפות שמן זית |
1/4 כוס שמיר קצוץ דק |
אופן ההכנה |
- מגררים את המלפפונים על מגררת גסה, או פורסים דק, ומעבירים למסננת. זורים מלמעלה מעט מלח, מערבבים ומשהים כשעה, כדי שיפרישו נוזלים.
- מערבבים בקערה את שאר המרכיבים ומאחסנים במקרר כשעה. לפני ההגשה מוסיפים את המלפפונים, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם לחם טרי.
| חזרה | | |