שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טומאטו יאמיסטאס / בני סיידא

עגבניות ממולאות


חומרים (6 מנות)
למלית:
3/4 כוס אורז
3 כפות (50 גרם) צימוקים בהירים
1 עגבניה מרוסקת
4 כפות שמן זית
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף אורגנו טרי קצוץ (או 1 כפית אורגנו מיובש)
1 כף טימין קצוץ
3 כפות עלי נענע קצוצים
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לעגבניות:
6 עגבניות
לרוטב:
1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות אורגנו קצוץ
2 כפות טימין קצוץ
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
  1.  המלית: שמים את האורז בסיר, מכסים ב-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, מסננים, שוטפים תחת זרם מים ומניחים בצד לחצי שעה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. 
  2. העגבניות: חותכים פרוסה מחלקה העליון של כל עגבניה, כך שהקצה שלה יישאר מחובר ויוכל לשמש כמכסה. מוציאים את תוכן העגבנייה בכפית ושומרים אותו להמשך. 
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  4. ממלאים את העגבניות במלית, סוגרים ב"מכסים" ועורכים בתבנית אפייה. 
  5. הרוטב: קוצצים דק את תוכן העגבניות ומערבבים בסיר עם שאר מרכיבי הרוטב. מבשלים עשר דקות ויוצקים על העגבניות שבתבנית.
  6. אופים את העגבניות כשעה וחצי, עד שהן משחימות. מגישים פושר, עם לחם וכוסית אוזו.
חזרה