|
|
|
|
טומאטו יאמיסטאס
/ בני סיידא
עגבניות ממולאות
|
חומרים (6 מנות)
|
למלית: |
3/4 כוס אורז |
3 כפות (50 גרם) צימוקים בהירים |
1 עגבניה מרוסקת |
4 כפות שמן זית |
3 כפות שמיר קצוץ |
3 כפות פטרוזיליה קצוצה |
כף אורגנו טרי קצוץ (או 1 כפית אורגנו מיובש) |
1 כף טימין קצוץ |
3 כפות עלי נענע קצוצים |
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
לעגבניות: |
6 עגבניות |
לרוטב: |
1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות |
1/2 כוס שמן זית |
1 בצל קצוץ דק |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
2 כפות אורגנו קצוץ |
2 כפות טימין קצוץ |
1 כפית סוכר |
אופן ההכנה |
- המלית: שמים את האורז בסיר, מכסים ב-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, מסננים, שוטפים תחת זרם מים ומניחים בצד לחצי שעה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- העגבניות: חותכים פרוסה מחלקה העליון של כל עגבניה, כך שהקצה שלה יישאר מחובר ויוכל לשמש כמכסה. מוציאים את תוכן העגבנייה בכפית ושומרים אותו להמשך.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- ממלאים את העגבניות במלית, סוגרים ב"מכסים" ועורכים בתבנית אפייה.
- הרוטב: קוצצים דק את תוכן העגבניות ומערבבים בסיר עם שאר מרכיבי הרוטב. מבשלים עשר דקות ויוצקים על העגבניות שבתבנית.
- אופים את העגבניות כשעה וחצי, עד שהן משחימות. מגישים פושר, עם לחם וכוסית אוזו.
| חזרה | | |