|
|
|
|
סטיפטו - צלי עגל בבצלצלים ויין
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
3/4 כוס שמן זית |
2 בצלים קצוצים דק |
6 שיני שום קצוצות |
1.5 ק"ג בשר עגל (שריר או צוואר) חתוך לקוביות בגודל 2X2 |
מעט מלח |
מעט פלפל שחור טחון טרי |
1 כפית סוכר |
1 כף עלי רוזמרין קצוצים |
4 כפות חומץ בן יין |
7 כוסות יין אדום יבש |
1 כוס מים |
3 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות |
700 גרם בצלים קטנים או בצלצלי שאלוט |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים 5 דקות מכל הצדדים, עד שהקוביות משחימות. מתבלים במלח, בפלפל, בסוכר וברוזמרין.
- מוסיפים את החומץ, היין, המים והעגבניות ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- מטגנים את הבצלצלים בשמן עמוק עד שיזהיבו. מוסיפים לסיר ומבשלים כשעה נוספת, עד שהנוזלים מצטמצמים והטוטב מסמיך. מגישים חם עם לחם טרי.
| חזרה | | |