שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סטיפטו - צלי עגל בבצלצלים ויין / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
3/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות
1.5 ק"ג בשר עגל (שריר או צוואר) חתוך לקוביות בגודל 2X2
מעט מלח
מעט פלפל שחור טחון טרי
1 כפית סוכר
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
4 כפות חומץ בן יין
7 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
3 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות
700 גרם בצלים קטנים או בצלצלי שאלוט
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים 5 דקות מכל הצדדים, עד שהקוביות משחימות. מתבלים במלח, בפלפל, בסוכר וברוזמרין.
  3. מוסיפים את החומץ, היין, המים והעגבניות ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
  4. מטגנים את הבצלצלים בשמן עמוק עד שיזהיבו. מוסיפים לסיר ומבשלים כשעה נוספת, עד שהנוזלים מצטמצמים והטוטב מסמיך. מגישים חם עם לחם טרי.
חזרה