שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אלסקה אפויה / מיכל לוי-אלחלל

(לקערה בינונית)


חומרים
1 ליטר גלידה (בכל טעם שרוצים)
1.6 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
5 חלבונים
אופן ההכנה
  1. לפני ההכנה מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומשהים בחוץ כ-10 דקות כדי שתתרכך. מרטיבים את הקערה במעט מים ומצפים בניילון נצמד. ממלאים בגלידה הרכה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כשעה.
  2. מחממים את הגריל בתנור (חום עליון) לחום גבוה.
  3. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. ממשיכים להרתיח עוד 3-5 דקות, עד שנוצר סירופ והבועות נעשות צפופות יותר.
  4. בינתיים טורפים את החלבונים בקערת המיקסר במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב. יוצקים את הסירופ הרותח לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה. ממשיכים להקציף עד שהקצף מתקרר ומעבירים לשקית זילוף.
  5. מוציאים את קערת הגלידה מהמקפיא, מסירים את כיסוי הניילון והופכים על תבנית אפייה. מסירים את שארית הניילון ובעזרת מזלף מצפים את הגלידה בזריזות בקצף המוכן. מכניסים לתנור ומזהיבים כדקה, או עד שקצות הציפוי מזהיבים. מגישים מיד. (הגלידה נשארת קפואה)

חזרה