שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז לסושי / איתמר דוידוב

את האורז מבשלים ללא תוספת טעמים, אך מכינים בנפרד, בקערה קטנה, תערובת של חומץ אורז, סוכר ומלח המומסים יחד. כשהאורז מוכן וחם (ראו מתכון לתהליך מדויק) מקפיצים אותו תוך כדי מזיגת התערובת, בקערת עץ המשמשת לספיגת עודפי לחות מהאורז. תערובת החומץ והערבוב הקליל תיצור זיגוג דביק מספיק כדי שגרגירי האורז ידבקו האחד לשני מעט, אך לא יהפכו את האורז לדביק ומסטיקי. אין להשתמש באורז ארוך אלא מעוגל, ורצוי לעבור את התהליך לבד לפחות פעם אחת לפני שמשוויצים לחברים.


חומרים
2 כוסות אורז עגול
2 כוסות + 2 כפות מים
1/4 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האורז עד שהמים צלולים. מנקזים ומניחים בצד לשעה.
  2. מרתיחים את המים בסיר קטן, עם מכסה. משרתחו המים מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. ניתן להשתמש בסיר אורז חשמלי.
  3. מסירים את המכסה ופורסים על פני האורז יריעת בד כותנה יבשה. מכסים ומניחים לחמש עשרה דקות נוספות.
  4. בינתיים מערבבים את חומץ האורז הסוכר והמלח. יש המחממים את התערובת מעט, בכלי אל-חלד, אך לא חובה. מסירים את המכסה ומקפיצים את האורז בעזרת כף עץ רחבה. במהלך הקפצת האורז, הגרגירים ישתחררו זה מזה ויתקררו. תוך כדי כך הם יאבדו מעט מהלחות ויהיו "אחד אחד". 
  5. עתה מוסיפים את תערובת החומץ הפושרת ומקפיצים עד שהגרגירים דביקים מעט ונוצצים. מקררים לפני הגילגול.

חזרה