שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלופח מעושן לסושי / איתמר דוידוב


חומרים
250 גרם פילה צלופח מעושן
מעט שמן לטיגון
3 כפות רוטב סויה
1 כפית חומץ אורז
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
  1. מניחים את הצלופח על משטח עבודה כשהעור כלפי מעלה.
  2. בעזרת סכין טורנה חדה מפרידים בזהירות בין העור לבשר. לעיתים יש שכבת שומן לבנה או ורודה אותה רצוי להשאיר צמודה לבשר.
  3. חותכים את העור לרצועות. מחממים מחבת עם מעט שמן ומוסיפים את רצועות העור. מטגנים בלהבה בינונית עד שכל השומן הספוג בעור יימס. מוציאים את העור בעזרת כף מחוררת וזורקים.
  4. חותכים את בשר הצלופח לקטעים באורך של האצה לגלגול הסושי.
  5. מוסיפים את בשר הצלופח למחבת ומטגנים כמה דקות מכל צד. הופכים מידי פעם בזהירות שלא יתפרק. מעבירים למסננת לניקוז עודפי השומן. יש להכין סמוך ככל האפשר לזמן הארוחה.
  6. מנגבים את המחבת מעודפי שומן ומוסיפים את הסויה וחומץ האורז. מחממים עד שהתערובת חמה אך לא רותחת. מוסיפים את נתחי הצלופח המטוגנים למחבת ומגבירים את הלהבה תוך כדי ערבוב והפיכת הנתחים עד שהרוטב יסמיך וכמעט יעלם, אך יצפה את הדג בצפוי כהה, סמיך ומבריק. מסירים מהלהבה ושומרים במקום חמים עד להגשה.

חזרה