שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרוסות בטטה ושזיפים בתנור / רון כהן (שפאץ)

זמן הכנה: 12 דקות

זמן אפייה: 30 דקות


חומרים (5 מנות)
1.5 קילו בטטות מאורכות
12 שזיפים בשלים, עדיף מזן "סנטה רוזה"
1 פלפל אדום חריף
4 כפות שמן זית
מלח
כלים:
תבנית מלבנית בגודל 25X35 או גודל דומה אחר
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל - 220 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ לערך – חשוב לשמור על אחידות בעובי כדי להשיג בישול אחיד.
  3. שוטפים ומגלענים את השזיפים, קוצצים גס ושומרים בקערה – חשוב לשמור את כל המיצים הניגרים מן השזיפים, אלה הם נוזלי הבישול שלנו.
  4. קוצצים את הפלפל לפרוסות דקות ומערבבים עם השזיפים – מומלץ לשטוף את הידיים היטב אחרי הטיפול בחריף החריף הזה.
  5. יוצקים אל התבנית חצי מתערובת הצ'ילי והשזיפים, מפזרים באחידות. מסדרים מעל את הבטטות בכמה שורות, כמו קוביות של דומינו שנפלו האחת על השניה. שופכים את שארית הנוזלים באופן אחיד על פני הבטטות, מקנחים בשמן הזית ובמלח לפי הטעם.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואוטמים היטב. מכניסים לתנור ל - 15 דקות, מורידים את הכיסוי וממשיכים לעוד 15 דקות או עד שהבטטות משחימות ונוצר קרום פריך ומפתה על פניהן.


חזרה