שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ארוחת סושי וסאשימי / איתמר דוידוב

הצלחת הסושי והסשימי מושתתת על איכות הדג וטריותו. האורז, החומץ, מעט סוכר ומלח, וגם טעמה הברור אך לא שתלטני של האצה מנגנים נעימה קלילה שאינה מכבידה על הנפש והגוף בעומסי טעמים, מרקמים וצבעים.


חומרים (6 מנות)
800 גרם דגים ו/או פירות ים. כדאי לשלב לפחות שלושה סוגים שונים
5-6 אצות נורי
3-2 עלי חביתה בגודל אצת נורי (ראו קישור למתכון בצד ימין)
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
10 כוסות אורז לסושי, מבושל (ראו קישור למתכון בצד ימין)
1 אבוקדו בשל, מקולף וחתוך לרצועות אורך בעובי 1 ס"מ
1/3 כוס שומשום קלוי מעט
מלפפון חתוך לדפים דקיקים לאורכו
להגשה:
1/3 כוס ג'ינג'ר מוחמץ
רוטב סויה משובח
4 כפות ווסאבי מהולות במעט מים עד ליצירת 'בצק' ירקרק
אופן ההכנה

 

סשימי:

  1. בוחרים את הנתחים הנאים ביותר, אחד או שניים לסועד, ומסדרים יפה בצלחת הגשה.
  2. מניחים לצידם תלולית ג'ינג'ר כבוש, כדור קטן של ווסאבי וערימה קטנה של בצל ירוק קצוץ. על יד כל סועד מניחים קערית ורוטב סויה.
  3. כל סועד מכין לעצמו תערובת של סויה ווסאבי לפי העדפת החריפות, לוקח נתח דג, טובל בסויה ווסאבי ובבצל הירוק ואוכל. בין ביס לביס, אפשר להעלות על המקלות פרוסת ג'ינג'ר כבוש, להחלפת טעמים.

 

רול חביתה יפנית ואבוקדו:

  1. מניחים על משטח העבודה מחצלת עטופה בניילון נצמד, ריבוע חביתה. הניילון ימנע הידבקות של החביתה למחצלת.
  2. לוקחים כדור גדול של אורז ומניחים בחלק הקדמי של החביתה. מועכים את האורז בעזרת ידיים רטובות על כל הריבוע.
  3. מניחים בקצה החביתה, על האורז, הקרוב לגוף, "שרוך" של אבוקדו. אוחזים בקצה המחצלת ומגלגלים אותה עד שהיא נסגרת ונדבקת בעזרת האורז הדביק שבקצה הרחוק מאיתנו. לוחצים מעט ומיישרים את הגליל, ומשחררים את המחצלת.
  4. חותכים לקטעים באורך 4-3 ס"מ ומניחים על צלחת הגשה כשהצד החתוך כלפי מעלה.

חזרה